Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men tyvärr blir lövbiff lätt så segt.
4 portioner
360 g farfalle
500 g lövbiff
1 msk olivolja
Sås:
1 gul lök
1 tsk torkad timjan
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
2 krm salt
Svartpeppar
2 tsk vetemjöl
3 dl mjölk
1 tärning kycklingbuljong
Tomatsallad:
1 frp cocktailtomater
1 rödlök
1/2 frp mixsallad
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 krm salt
Koka farfalle enligt anvisning på förpackningen. Finhacka gul lök. Strimla lövbiff. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme 2-3 minuter, i omgångar. Lägg över på ett fat. Hetta upp mer olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök, pressad vitlök, tomatpuré, torkad timjan, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-4 minuter.
Tomatsallad: dela cocktailtomater. Finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda med mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och salt. Det går givetvis även bra att servera grönsakerna i separata skålar.
Vänd ner lövbiff och sås i den avhällda pastan. Servera med tomatsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar