Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 26 november 2020

Pasta med lövbiff och tomatsallad

 Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men tyvärr blir lövbiff lätt så segt.



4 portioner

360 g farfalle

500 g lövbiff

1 msk olivolja

Sås:

1 gul lök

1 tsk torkad timjan

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré 

1 msk dijonsenap 

2 krm salt

Svartpeppar 

2 tsk vetemjöl

3 dl mjölk

1 tärning kycklingbuljong 

Tomatsallad: 

1 frp cocktailtomater 

1 rödlök

1/2 frp mixsallad 

1 tsk olivolja

1 tsk vitvinsvinäger 

1 krm salt

Koka farfalle enligt anvisning på förpackningen. Finhacka gul lök. Strimla lövbiff. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme 2-3 minuter, i omgångar. Lägg över på ett fat. Hetta upp mer olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök, pressad vitlök, tomatpuré, torkad timjan, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-4 minuter. 

Tomatsallad: dela cocktailtomater. Finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda med mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och salt. Det går givetvis även bra att servera grönsakerna i separata skålar. 

Vänd ner lövbiff och sås i den avhällda pastan. Servera med tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar