Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Lätt att göra och väldigt god!
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 liten purjolök
2 stjälkar selleri
Olivolja
800 g kycklinglår
3 dl torrt och oekat vitt vin
1 1/2 msk torkad dragon
6 dl hönsbuljong
2 dl grädde
Ca 2 tsk vitvinsvinäger
Salt och svartpeppar
Till servering:
Gott bröd
Skala och hacka lök och vitlök fint. Skölj purjolöken noggrant och strimla den fint. Strimla sellerin. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs gul lök, vitlök och purjolök mjukt. Tillsätt selleri, kyckling, vin, dragon, buljong samt grädde och koka upp. Låt sjuda på medelvärme tills kycklingköttet är helt genomkokt, det tar cirka 30 minuter. Ta upp och plocka köttet från kycklinglåren. Lägg tillbaka köttet i soppan, smaka av med vinäger, salt och peppar och servera tillsammans med ett gott bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar