6-8 portioner
1 kg grytbitar av viltkött
1 morot
1 gul lök
1 bit rotselleri
1 bit purjolök
2 msk smör
Salt och nymalen svartpeppar
3-4 dl rödvin
Vatten så att det täcker
2-3 färska lagerblad
Sås
Skyn från grytan
2 dl vispgrädde
Ljust redningsmjöl
Gelé efter smak
Salt och nymalen peppar
Tillbehör
1 dl svarta vinbär
Kokta broccolibuketter
Skala moroten, löken och rotsellerin och skär dem i små bitar. Skölj och skiva purjolöken. Bryn köttet och grönsakerna i smör i en stekgryta. Salta och peppra. Tillsätt vin, vatten och lagerblad. Låt koka under lock på svag värme tills köttet är mört, 45-60 minuter. Sila av skyn från grytan. Häll den i en kastrull och koka ihop tills hälften återstår. Tillsätt grädden och koka i ytterligare 5 minuter. Red av med ljust redningsmjöl och smaka av med gelé och salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och servera viltgrytan med pressad potatis och kokt broccoli. Garnera med svarta vinbär.