Ett recept från Linas matkasse, helt okej vardagsmat.
360 g fusilli
1 citron
1/2 frp bladpersilja
Tomatsås:
1 gul lök
4 st tomater
2 tsk torkad oregano
1/2 tsk torkad timjan
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 dl vatten
1 tsk socker
2 krm salt
Svartpeppar
Stekt lax:
600 g laxfilé
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Koka fusilli enligt anvisning på förpackningen. Tomatsås: finhacka gul lök och vitlök. Tärna tomater. Hetta upp olivolja i en kastrull. Fräs all lök och tomatpuré hastigt. Tillsätt de hackade tomaterna, vatten, torkad oregano, socker, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar. Puttra på svag värme 5-6 minuter. Tvätta citron ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta den använda citronen. Grovhacka bladpersilja. Lägg allt åt sidan.
Stekt lax: skär bort skinnet från laxfilé och skär resten i tärningar (ca 2x2 cm). Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek laxen 3-4 minuter, tills den är klar. Blanda nykokt pasta med tomatsås och toppa med stekt lax, citronskal och bladpersilja. Servera med citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar