4 port.
6 st isterband
2 gula lökar
2 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
2+2 msk grädde
8-10 kokta potatisar (fast sort)
3 ägg
4 dl mjölk
1/2 dl ströbröd
Smör
Salt och svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och finhacka lökarna. Skär upp isterbanden och dra bort skinnet. Hacka dem grovt. Fräs lök och isterband i smör i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, basilika och 2 msk grädde. Skiva potatisen. Täck bottnen av en ugnssäker form med hälften av skivorna. Fördela isterbandsfräset över. Täck med resten av potatisen. Vispa upp äggen i en skål. Vispa ner mjölk, 2 msk grädde, 1/2 tsk salt och 1 1/2 krm peppar. Häll stanningen över lådan. Strö ströbrödet över. Grädda i ugn ca 30 minuter.