Ett recept från en Allt om mat tidning. Väldigt god rätt! Mycket bättre än vanlig kyckling med currysås som jag annars brukar göra. Spenaten och tomaterna tillförde verkligen att det blev en så mycket bättre rätt, faktiskt!
4 portioner
900 g kycklinglår
1 tsk salt
1 krm svartpeppar - nymald
1 gul lök - skivad
3 vitlöksklyftor - skivade
1 röd pepparfrukt - finstrimlad
1-2 msk curry
1 tärninghönsbuljong
2,5 dl kokosmjölk
1 tomat - i klyftor
3 dl babyspenat - eller grovhackad bladspenat
Garnering
2 msk persilja - strimlad
limeskivor
Tillbehör
ris - eller couscous
Salta och peppra kycklinglåren. Bryn dem först med skinnsidan ner och sedan runtom på medelstark värme tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
Lägg skivad lök och vitlök i pannan. Tillsätt masala och smula ner buljongtärningen. Bryn alltsammans ca 5 minuter. Rör om då och då.
Häll på kokosmjölken, tillsätt pepparfrukten. Sjud under lock 15-20 minuter. Tillsätt tomat och spenat. Låt allt bli varmt.
Garnera med persilja och lime. Servera med ris eller couscous.