Ett recept från tasteline. Så himla gott med revbensspjäll! Egentligen gjorde jag dessa för att jag ska ha med de i ett matreportage om julmat. Men riktigt gott att även äta som en egen rätt med klyftpotatis och tzatziki.
1 st gul lök
1 st morot
1 st lagerblad
10 st vitpepparkorn
Marinad:
1 dl soya
1 msk rapsolja
1 dl farinsocker
4 st vitlöksklyfta
2 msk ingefära
1 tsk habanerosås eller chilisås
Skala moroten ocH löken och skär upp i rejäla bitar. Lägg revbensspjällen tillsammans med lök, morot, lagerblad och vitpeppar i en kastrull. Täck med vatten. Koka i en timme. Häll av vattnet och lägg upp köttet i bitar på en plåt eller i en ugnssäker form.
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Pensla köttet med marinaden och ställ in i ugnen på "grill" i ca 10 min eller tills köttet får en fin yta.