Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Gjorde detta till efterrätt en dag när jag hade pappa på besök. Väldigt gott! Gillade att det var små portioner istället för en stor form som alla ska slafsa ur!
4 portioner
250 g mascarpone
1 dl florsocker
1 msk kakao
3 msk Baileys Irish Cream
2 msk vispgrädde
2 dl vispgrädde
12 savoiardikex
1 1/2 dl kallt starkt kaffe
Vispa samman mascarpone, florsocker, kakao, Baileys och 2 matskedar grädde i en bunke. Vispa 2 deciliter grädde fluffigt i en annan bunke. Varva grädde och mascarponekräm i 4 glas. Doppa hastigt 1 kex i taget i kaffet och tryck genast ner i glasen så att det blir 3 kex i varje glas. Låt glasen stå i kylskåp i minst 2 timmar före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar