Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 9 november 2020

Currykyckling med mango och gurkraita

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat!



4 portioner

1/2 frp persilja

3 1/2 dl basmatiris 

Currykyckling:

1 gul lök

550 g kyckling minutbitar 

1 tsk curry

1 tsk spiskummin 

1 tsk malen ingefära 

1 krm malen kanel

1 burk kokosmjölk

1 lime

1 mango

2 msk olivolja 

1 vitlöksklyfta 

1/2 tsk salt 

Svartpeppar 

3 msk tomatpuré 

1 msk flytande honung 

Gurkraita:

1/2 gurka

1 dl matyoghurt 

1 vitlöksklyfta 

Salt

Svartpeppar 

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek kyckling minutbitar, lök och pressad vitlök 3-4 minuter. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt tomatpuré, honung, curry, spiskummin, malen ingefära, malen kanel och kokosmjölk. Koka upp och sjud 8-10 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Tillsätt saft från halva limen. Klyfta andra halvan. Smaka av med salt.

Gurkraita: grovriv gurka. Pressa ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda ner matyoghurt och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 

Skala och tärna mango. Grovhacka persilja. Toppa currykyckling med mango och persilja. Servera med gurkraita, limeklyfta och basmatiris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar