Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men värdelöst att göra matlåda av, så se till att äta upp allt!
4 portioner
1 st pizzadeg
1/2 frp mixsallad
Texas chili-färs:
500 g nötfärs
2 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 krm chili flakes
1 tsk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
3 msk tomatpuré
1 msk flytande honung
1 dl vatten
Limeyoghurt:
1 st lime
2 dl matyoghurt
2 krm salt
Limemorötter:
250 g morot
2 st tomater
2 krm salt
Sätt in en plåt i ugnen och värm till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig).
Texas chili-färs: hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs, pressad vitlök, spiskummin, torkad oregano, salt och chili flakes på hög värme 3-4 minuter. Tillsätt tomatpuré, honung och vatten. Låt koka ihop 1-2 minuter, tills färsen är helt genomstekt.
Rulla ut pizzadegen och medföljande bakplåtspapper på den varma ugnsplåten. Fördela färsen över degen. Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter, tills pizzan fått fin färg.
Limeyoghurt: tvätta lime i ljummet vatten. Finriv skalet och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt och salt.
Limemorötter: grovriv morötter och klyfta tomater. Lägg i en skål och blanda ner pressad saft från halva den använda limen och salt. Klyfta resten av limen. Fördela hälften av yoghurten över pizzan. Toppa med limemorötter, mixsallad och resten av limeyoghurten. Servera med limeklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar