Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 26 juni 2014

Poggio Rosato Toscana

Ett till varuprov som kom på posten! Första gången som jag fått hem en bag-in-box! Det säger man ju inte nej till! 
Hur som helst var vinet helt ok. Mycket godare än vad jag trodde att det skulle vara. Jag brukar föredra rött vin, men detta var faktiskt ett av dom bättre rosévinerna som jag har testat. Min kille blev även han väldigt förtjust! 

Vill du testa så har den nr 2089 på Systembolaget. Kostar 209 kr.




Fläskfilépanna med trattkantareller

Ett recept jag hittade på tasteline. Tyvärr var det en ganska så tråkig och smaklös rätt.. Hade inte skadat att ha i lite färsk chili! 


600 gram fläskfilé
½ gul lök
2 msk smör
1 liter  trattkantareller

2,5 dl vispgrädde
1 msk svampfond
salt och peppar

Tillbehör:
500 gram haricots verts

Fräs svampen i en torr stekpanna så att vattnet avdunstar. Lägg svampen i en skål så länge. Putsa filéen och skär i 1,5 cm skivor. Hacka löken. Fräs löken i smöret tills den är mjuk. Tillsätt köttet och stek så att det blir stekyta runtom. Tillsätt svampen. Salta och peppra. Stek en stund och häll på grädde och fond. Låt koka 10 minuter. Servera med lättkokt haricot vertes.

Freixenet Cordon Negro

Fick denna fina flaskan på posten förra veckan! Tog med den till Umeå när jag var där över midsommar. Visst ser det härligt ut? Jag kan i alla fall säga att jag tyckte att det var gott! Jag som annars är ganska så svårflörtad när det gäller vita viner! Men detta var friskt och gott och lagom torr smak, gillar inte när det är för sött.. Är du sugen på att testa så är det nr 7738 på Systembolaget! 


Freixenet Cordon Negro

finns i 750 ml och kostar 79 kr och i piccoloflaska på 200 ml för 29 kr

smörgåstårta

Bättre sent än aldrig, här kommer smörgåstårtan som jag gjorde på min examensmottagning! Enkel och god, men faktiskt inte den godaste jag har ätit.. svärmors var godare! Det receptet ska jag ske till att skaffa!


18 st Skivad formbröd, Skär bort kanterna
2 st hårdkokta ägg, Hacka små tärningar
3 st Skalade äpplen, Hacka små tärningar
1 st rödlök, finhackad
1½ tub kalles kvaiar
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl Hackad dill

Topping:
1 msk majonäs

3 dl Créame fraiche
2 dl skalade räkor
1 burk Svart eller röd kaviar
5 skivor kallrökt lax, skiva remsor, rulla
1 dl dill
1 paket Små körsbärstomater
7 blad Grön sallad

Lägg ut 6 skivor kantskurna formbröd. Vispa grädden lätt inte för tjock, blanda i de hackade indigrienserna samt den rökta kaviaren i mellanfyllningen. Bre över hälften av fyllningen på formbröd bädden, lägg på ytterligare 6 skivor av det kantskurna formbrödet och lägg på resten av fyllningen, avsluta med de sista skivorna formbröd låt sedan tårtan stå och dra i ett dygn. Lägg sedan på topping och garneringen. Blanda eventuellt lite majonäs i créme fraichen bre ut över tårtan garnera med grön sallad runt kanterna och de övriga topping indigrienserna ovan på, låt fantasin flöda.

tisdag 24 juni 2014

Divine Magazine Juni

Du har väl inte missat senaste numret av Divine Magazine där jag har skrivit om midsommarmat? :)
Snart har jag varit matskribent där i ett år! Det är ett väldigt kul sidoprojekt måste jag säga! Kolla nu in Juni numret genom att klicka på länken nedan:

Divine Magazine Juni

onsdag 4 juni 2014

Mia Moscato

Kolla vad jag fick på posten idag! Perfekt storlek på flaskorna för att tas med på min examen imorgon :) 

Druva: Muskat
Pris: 59 kr för 750 ml och 26 kr för piccoloflaska 200ml
Alkoholhalt: 7%
Sockerhalt: 84g/l
Användning: Serveras vid 6-8 grader, som sällskapsdryck, eller till desserter.
Färg: Ljusgul
Doft: Fruktig, aromatisk doft med inslag av päron, fläder, pomerans och citrus.
Smak: Friskt och härligt vin med balanserad smak och en krämig mousse.