Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men föredrar klassisk korv stroganoff...
4 portioner
1 gul lök
1 kalkonkorv
1 konserv körsbärstomater
1 msk torkad oregano
1 1/2 dl matyoghurt
Olivolja
2 vitlöksklyftor
1/2 msk vetemjöl
2 msk tomatpuré
1 1/2 dl mjölk
1 dl vatten
2 tsk honung
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Tillbehör:
3 1/2 dl basmatiris
1/2 gurka
1 kålrabbi
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Skiva kalkonfalukorven och skär sen i strimlor. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn korven hastigt. Tillsätt löken och pressad vitlök. Fräs 1-2 minuter. Pudra vetemjöl över grytan. Rör ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, mjölk och vatten. Tillsätt torkad oregano, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme 4-5 minuter. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt.
Dela gurka i bitar. Skala och klyfta kålrabbi tunt. Lägg upp på ett fat.
Servera kalkonkorv stroganoff med nykokt ris och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar