Ett recept från Linas matkasse. Gott!
4 portioner
4 st kycklingklubbor
1 tsk torkad timjan
1 st bakplåtspapper
1 tsk flytande honung
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Ugnsrostade rotfrukter:
900 g potatis
250 g morötter
1 frp palsternacka
1 st bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Tomatsås:
1 st bananscharlottenlök
1 frp krossade tomater
1/2 msk torkad oregano
Olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tärning kycklingbuljong
2 krm salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig).
Honungsrostad kyckling: lägg kycklingklubbor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med flytande honung, salt, torkad timjan och lite nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 30-35 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 83 grader).
Ugnsrostade rotfrukter: klyfta potatis, morot och palsternacka. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen, under kycklingen 25-30 minuter, tills potatisen är klar.
Tomatsås: finhacka bananscharlottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök 1-2 minuter. Tillsätt krossade tomater, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka 6-8 minuter. Rör ner torkad oregano.
Servera honungsrostad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och tomatsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar