Pajskal:
125 gram kallt smör
2,5 dl vetemjöl
ca 2 msk kallt vatten
Fyllning:
400 gram nötfärs
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
smör att steka i
3 msk tomatpuré
1 dl kallt vatten
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1 tsk oregano
3 st ägg
1 dl vispgrädde eller mellangrädde
1 dl riven lagrad ost
1. Pajdeg: Blanda samman degen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform och uppför kanterna. Nagga och ställ i kylen ca 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 200 grader. Fyllning: Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs lök och köttfärs i smör i en stekpanna tills färsen är smulig. Rör i tomatpurë, vatten, sambal oelek, salt och oregano. Låt det fräsa några minuter.
3. Äggstanning: Vispa ägg och grädde
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Lägg i färsröran och häll över äggsmeten/stanningen. Strö över osten. Grädda pajen mitt i ugnen 20-35 minuter.