Sidor

torsdag 26 november 2020

Pasta med lövbiff och tomatsallad

 Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men tyvärr blir lövbiff lätt så segt.



4 portioner

360 g farfalle

500 g lövbiff

1 msk olivolja

Sås:

1 gul lök

1 tsk torkad timjan

2 msk olivolja

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré 

1 msk dijonsenap 

2 krm salt

Svartpeppar 

2 tsk vetemjöl

3 dl mjölk

1 tärning kycklingbuljong 

Tomatsallad: 

1 frp cocktailtomater 

1 rödlök

1/2 frp mixsallad 

1 tsk olivolja

1 tsk vitvinsvinäger 

1 krm salt

Koka farfalle enligt anvisning på förpackningen. Finhacka gul lök. Strimla lövbiff. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet på hög värme 2-3 minuter, i omgångar. Lägg över på ett fat. Hetta upp mer olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök, pressad vitlök, tomatpuré, torkad timjan, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar 2-3 minuter. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget och smulad kycklingbuljong. Sjud 3-4 minuter. 

Tomatsallad: dela cocktailtomater. Finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda med mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och salt. Det går givetvis även bra att servera grönsakerna i separata skålar. 

Vänd ner lövbiff och sås i den avhällda pastan. Servera med tomatsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar