Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 9 november 2020

Fläskkotletter med dragonsås och ugnsrostad potatis

Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och supergott! Har verkligen blivit förtjust i hennes återkommande kalla dragonsås! Rekommenderas! 



4 portioner

Rostad potatis:

900 g potatis

1 bakplåtspapper 

Olivolja

1/2 tsk salt

Dragonsås:

1 bananscharlottenlök 

2 dl matyoghurt 

1 tsk torkad dragon

1 tsk mild senap

1 tsk mild senap

1 flytande honung

2 krm salt

Svartpeppar 

Sallad:

1/2 isbergssallad 

1/2 gurka

1 tomat

1 msk olivolja

1 tsk vitvinsvinäger 

Salt

Fläskkotlett:

600 g fläskkotlett 

1/2 tsk salt

Svartpeppar 

1 tsk olivolja 

1 tsk smör

Värm ugnen till 225 grader (varmluft) eller 250 grader (vanlig). Klyfta potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är klar. 

Dragonsås: finhacka bananscharlottenlök och lägg i en skål. Rör ner matyoghurt, torkad dragon, mild senap, honung, salt och lite nymald svartpeppar. 

Sallad: bryt blad från isbergssallad. Skiva gurka och klyfta tomat. Lägg i en salladsskål och blanda ner olivolja, vitvinsvinäger och lite salt. 

Fläskkotlett: skär fläskkotlett i jämntjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna och stek köttet 4-5 minuter per sida, tills det är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). 

Servera nystekta fläskkotletter med ugnsrostad potatis, dragonsås och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar