Tycker att Per Morberg gör så mycket gott, så gick in på köket.se och kollade igenom alla hans recept. Hittade detta receptet som såg så himla gott ut, och dessutom så slog det mig att jag inte har gjort gulaschsoppa på väldigt länge. Jag gjorde soppan på högrev och tyckte att det blev väldigt gott!
- 300 g vildsvinsstek eller -karré (alt märgpipa eller högrev av nötkött
- 2 st gula lökar
- 4 st vitlöksklyftor
- 4 st potatisar av fast sort (400 g)
- 1 st morot
- 3 msk Smör eller rapsolja
- 2 tsk kummin, malen
- 1 tsk mejram, malen
- 3 msk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 0,5 st citron, tvättad, rivet skal och saft
- 1,5 l oxbuljong
- Salt, efter smak
- Peppar , efter smak
Tillbehör
- Skär köttet i centimeterstora tärningar. Skala och hacka löken och vitlöken. Skala och skär potatisen och moroten i små tärningar. Bryn köttet i smör eller olja i en tjockbottnad kastrull. Rör ner alla ingredienser utom buljongen och bryn i ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och lite salt och peppar. Koka upp, sänk värmen och låt soppan sjuda under lock tills köttet är mört, cirka 1 1/2 timme. Rör om då och då. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Servera gärna med en klick gräddfil och ett nybakat, härligt bröd.