Bjöd över vänner på denna middagen.. det var uppskattat! Lagom sting med 1 chili tyckte vi. Hoppade över korriander.. är inte så förtjust i det. Men det gör du som du vill. Åt i alla fall god baguette till detta.
1 gul lök
1 knippa salldslök
2½ cm färsk, finhackad ingefära
1-2 färska chili
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1 tsk malen spiskummin
1½ tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1½ dl vatten
1½ dl grädde
(1 knippa färsk koriander)
500 g skalade räkor
salt och vitpeppar
Garnering: färsk koriander
Skiva löken, finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, vitlök, ingefära och pepparfrukt på låg värme i några minuter. Tillsätt kryddorn och currypastan och rör i någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 min. Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak och sjud ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt och peppar. Krydda ev mer om du önskar. Garnera med färsk hackad koriander.