Sidor

måndag 16 november 2020

Kalkonkorv stroganoff med körsbärstomater och vitlök

 Ett recept från Linas matkasse. Gott! Men föredrar klassisk korv stroganoff...



4 portioner

1 gul lök

1 kalkonkorv

1 konserv körsbärstomater 

1 msk torkad oregano

1 1/2 dl matyoghurt 

Olivolja

2 vitlöksklyftor 

1/2 msk vetemjöl

2 msk tomatpuré 

1 1/2 dl mjölk

1 dl vatten

2 tsk honung

3/4 tsk salt

Svartpeppar 

Tillbehör:

3 1/2 dl basmatiris 

1/2 gurka

1 kålrabbi 

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.

Finhacka gul lök. Skiva kalkonfalukorven och skär sen i strimlor. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn korven hastigt. Tillsätt löken och pressad vitlök. Fräs 1-2 minuter. Pudra vetemjöl över grytan. Rör ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, mjölk och vatten. Tillsätt torkad oregano, honung, salt och lite nymald svartpeppar. Låt puttra på svag värme 4-5 minuter. Ta grytan från värmen och rör ner matyoghurt. 

Dela gurka i bitar. Skala och klyfta kålrabbi tunt. Lägg upp på ett fat. 

Servera kalkonkorv stroganoff med nykokt ris och grönsaker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar