Sidor

torsdag 26 november 2020

Honungsrostade kycklingklubbor och rotfrukter med tomatsås

Ett recept från Linas matkasse. Gott! 



4 portioner

4 st kycklingklubbor 

1 tsk torkad timjan

1 st bakplåtspapper 

1 tsk flytande honung

3/4 tsk salt

Svartpeppar 

Ugnsrostade rotfrukter:

900 g potatis

250 g morötter

1 frp palsternacka 

1 st bakplåtspapper 

Olivolja

Salt

Svartpeppar 

Tomatsås:

1 st bananscharlottenlök 

1 frp krossade tomater

1/2 msk torkad oregano

Olivolja

1 vitlöksklyfta

1 tärning kycklingbuljong

2 krm salt

Svartpeppar 

Värm ugnen till 200 grader (varmluft) eller 225 grader (vanlig). 

Honungsrostad kyckling: lägg kycklingklubbor på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Krydda med flytande honung, salt, torkad timjan och lite nymald svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 30-35 minuter, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 83 grader).

Ugnsrostade rotfrukter: klyfta potatis, morot och palsternacka. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen, under kycklingen 25-30 minuter, tills potatisen är klar. 

Tomatsås: finhacka bananscharlottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök 1-2 minuter. Tillsätt krossade tomater, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Koka 6-8 minuter. Rör ner torkad oregano. 

Servera honungsrostad kyckling med ugnsrostade rotfrukter och tomatsås. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar