Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Gott recept på abborre som jag passade på att göra när min pappa och hans fru var på besök. Nu är abborren slut i frysen...!
4 portioner
600 g abborrfilé
3 vitlöksklyftor
2 tomater
100 g smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
1/2 tsk färsk timjan
2 msk rödvinsvinäger
1 msk pressad citron
1/2 dl hackad gräslök
Garnering:
Färsk timjan
Gräslök
Tillbehör:
Färskpotatis
Bena ur och skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Kärna ur, klyfta och tärna tomatköttet. Smält smöret i en stekpanna. Salta och peppra fisken. Smörbräsera fisken på medelvärme 3 minuter utan att den tar färg. Vänd fiskbitarna efter halva tiden. Ta pannan från värmen. Tillsätt vitlök, timjan, vinäger, citronsaft, tomattärningar och gräslök. Värm under försiktig omrörning. Garnera med timjan och gräslök. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar