Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott!
4 portioner
3 1/2 dl jasminris
Dragonyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
2 tsk mild senap
1 tsk flytande honung
1 tsk torkad dragon
1 krm salt
Grönsaksplock:
250 g morötter
1 gurka
1 påse salladsmix
Nötfärsbiffar:
500 g nötfärs
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk salt
1 tsk sambal oelek
Olivolja
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Dragonyoghurt: lägg turkisk yoghurt i en skål. Blanda med mild senap, honung, torkad dragon och salt.
Grönsaksplock: skala och skär morötter i stavar. Skär gurka i mindre bitar. Lägg upp grönsaker och salladsmix i skålar. Om du vill, gör en sallad av grönsakerna och dressa med lite olivolja, vinäger och en nypa salt.
Nötfärsbiffar: lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ägg, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek på medelvärme 4-5 minuter per sida, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).
Servera biffarna med dragonyoghurt, grönsaker och ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar