Ett recept från Linas matkasse, gott! Lätt att göra!
4 portioner
360 g tagliatelle
250 g morötter
1 Ask cocktailtomater
Köttbullar:
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad basilika
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
Citronkräm:
1 citron
1 1/2 dl gräddfil
1 krm salt
Värm ugnen till 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
Köttbullar: blanda nötfärs, ströbröd, mjölk, tomatpuré, torkad basilika, salt och svartpeppar i en bunke. Forma till ca 16 köttbullar. Lägg köttbullarna i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 15-17 minuter, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). Vänd på köttbullarna efter halva tiden.
Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Lägg upp cocktailtomater i en skål.
Citronkräm: tvätta citron i ljummet vatten och finriv skalet, lägg i en skål. Blanda med gräddfil och salt. Klyfta den använda citronen. Servera köttbullar med citronkräm, nykokt tagliatelle, morotsstavar, cocktailtomater och citronklyfta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar