Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Enkelt att göra, perfekt lunchmat. Gott, men inget jag känner att jag kommer vilja göra igen.
4 portioner
4 portioner glasnudlar
1/2 gurka
3 små salladslökar
2 msk socker
2 msk ris- eller vitvinsvinäger
2 stekta ankbröst
1 nypa chiliflagor
1 msk sesamfrön
1 msk sesamolja
1 lime
Salt
Fixa glasnudlarna. Gör som det står på paketet. Ställ åt sidan när de är klara. Skölj gurkan, dela den på längden och gröp ur kärnorna med en tesked. Skär fruktköttet i 0,5 cm tjocka skivor. Ansa salladslökarna och skär i tunna skivor. Lägg det skurna i en skål tillsammans med sockret och ris eller vitvinsvinägern. Salta lätt och vänd runt ett par varv. Skär ankbrösten i tunna skivor. Lägg upp nudlarna på tallrikar. Rör om och smaka av gurkan med socker, vinäger och salt om det behövs. Pytsa ut gurksalladen över nudlarna och drapera ankskivorna ovanpå. Krydda försiktigt med chiliflagor, mer generöst med sesamfrön och ringla över sesamolja. (Var försiktigt så du inte tar för mycket då den är dominant) Servera med limeklyftor till den som vill ha sin anka lite syrlig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar