Sidor

lördag 22 augusti 2020

Smörbräserad abborre med vitlök och tomat

 Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Gott recept på abborre som jag passade på att göra när min pappa och hans fru var på besök. Nu är abborren slut i frysen...!


4 portioner

600 g abborrfilé

3 vitlöksklyftor

2 tomater

100 g smör

1/2 tsk salt

1 krm nymald vitpeppar 

1/2 tsk färsk timjan

2 msk rödvinsvinäger 

1 msk pressad citron

1/2 dl hackad gräslök

Garnering:

Färsk timjan

Gräslök

Tillbehör:

Färskpotatis 


Bena ur och skär fiskfiléerna i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken. Dela tomaterna. Kärna ur, klyfta och tärna tomatköttet. Smält smöret i en stekpanna. Salta och peppra fisken. Smörbräsera fisken på medelvärme 3 minuter utan att den tar färg. Vänd fiskbitarna efter halva tiden. Ta pannan från värmen. Tillsätt vitlök, timjan, vinäger, citronsaft, tomattärningar och gräslök. Värm under försiktig omrörning. Garnera med timjan och gräslök. Servera med kokt potatis. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar