Ett recept från boken Norrköps goda som är från min lokala ica-butik. Gott som en liten förrätt eller snacks på kvällen.
6-8 portioner
1 aubergine
2 röda paprikor
1 dl olivolja
Salt och peppar
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1/2 kruka persilja
1/2 citron (skalet)
Skiva auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Grilla eller stek aubergineskivorna och paprikabitarna mjuka i lite av olivoljan i en stekpanna. Salta och peppra. Skala och skiva vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka persiljan och riv citronskalet fint, blanda det med resten av olivoljan, vitlök och chili. Blanda ner auberginen och paprikan i marinaden och låt stå minst en timme i rumstemperatur. Servera som plockmat till exempelvis chark och oliver.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar