Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott! Perfekt vardagsmat!
4 portioner
2 st äpplen
1 påse salladsmix
3 1/2 dl basmatiris
Tomatsalsa:
2 st tomater
3 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk rödvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 vitlöksklyfta
Salt
Svartpeppar
Grillad kalkonfilé:
600 g kalkonfilé
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tomatsalsa: tärna tomater. Blanda olivolja, tomatpuré, rödvinsvinäger och honung i en skål. Rör ner tomater och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela kalkonfilé på längden. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg i en smord ugnsform och tillaga i övre delen av ugnen 10-12 minuter, tills kalkonen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader).
Klyfta äpplen. Lägg upp på ett fat med salladsmix. Om du vill, ringla över lite olivolja och vitvinsvinäger. Krydda med en nypa salt och lite nymald svartpeppar. Servera kalkon med basmatiris, tomatsalsa och äppelsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar