Sidor

lördag 22 augusti 2020

Nötfärsbiffar med dragonyoghurt

 Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott! 


4 portioner

3 1/2 dl jasminris

Dragonyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt 

2 tsk mild senap

1 tsk flytande honung

1 tsk torkad dragon

1 krm salt

Grönsaksplock:

250 g morötter

1 gurka

1 påse salladsmix

Nötfärsbiffar:

500 g nötfärs

1 ägg

1 vitlöksklyfta

1/2 tsk salt

1 tsk sambal oelek

Olivolja

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 

Dragonyoghurt: lägg turkisk yoghurt i en skål. Blanda med mild senap, honung, torkad dragon och salt. 

Grönsaksplock: skala och skär morötter i stavar. Skär gurka i mindre bitar. Lägg upp grönsaker och salladsmix i skålar. Om du vill, gör en sallad av grönsakerna och dressa med lite olivolja, vinäger och en nypa salt. 

Nötfärsbiffar: lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ägg, pressad vitlök, salt och sambal oelek. Forma till 8 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek på medelvärme 4-5 minuter per sida, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). 

Servera biffarna med dragonyoghurt, grönsaker och ris. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar