Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Supergott med dillmajonnäsen till! Förhöjde verkligen hela rätten. Helt klart bästa receptet jag har gjort på inkokt lax!
1/2 dl vinäger
1/2 dl socker
5 dl vatten
1 morot, skalad och i bitar
1 gul lök, klyftad
2 stjälkselleri, i bitar
1 lagerblad
5 korn vitpeppar
1 1/2 msk salt
1 kg laxfilé, i bitar
200 g sockerärter, kokta
Dillmajonnäs
Kokt potatis
Lägg alla ingredienser utom laxen i en kastrull och koka upp. Sjud i 5 minuter. Lägg i laxbitarna och lägg på lock. Ta bort från värmen. Låt laxen svalna i lagen och ställ sen i kylen. Servera med nykokt potatis, sockerärter och dillmajonnäs.
Dillmajonnäs
2 äggulor
1/2 msk dijonsenap
1 msk saft av citron
3 dl rapsolja
Salt
Peppar
1-2 dl dill, finhackad
Vispa äggula, senap och citron luftigt. Vispa i oljan lite i taget. Majonnäs ska vara tjock. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar