Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Lätt att göra och supergott! Annars när jag brukar steka rödspätta så dubbelpanerar jag med mjöl, ägg och ströbröd men att panera i bara mjöl var också gott!
4 portioner
4 flådda rödspättor, ca 200 g st
2 dl vetemjöl
Salt
Peppar
Smör och olja, till pannan
4 msk inlagda rödbetor, tärnade
4 msk kapris
100 g smör, brynt
Kokt potatis
Citronklyftor
Dillkvistar
Börja med att hälla mjölet i en djup tallrik, blanda i salt och peppar och smaka av. Hetta upp smör och olja i en panna. Vänd spättorna i mjöl och stek dem på medelhög värme 3-4 minuter per sida. Lägg upp fisken på tallrik och strö över rödbetor och kapris. Avsluta med att hälla på det varma brynta smöret och servera med potatis, citron och dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar