Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Så gott!!
1 kg oxbringa, rimmad
2 liter vatten
2 gula lökar, delade
3 morötter, i mindre bitar
1 bit rotselleri, tärnad
10 vitpepparkorn
2 lagerblad
Tillbehör:
Pepparrotssås
Pressgurka
Kokt potatis
Skiva oxbringan tunt och halstra snabbt i het panna. Servera med pepparrotssås, extra riven pepparrot, kokt potatis och pressgurka.
Pepparrotssås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1/2 liter buljong, gärna från avkok
2 dl grädde
1/2-1 dl pepparrot, nutiden
Salt
Vitpeppar
Smält smöret i en kastrull och vispa i mjöl. Slå i hälften av buljongen under omrörning. Se till att såsen blir klumpfri och slå på resterande buljong. Tillsätt grädde och koka upp, sjud i 5 minuter. Smaka av med pepparrot, salt och peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar