Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Så goda raggmunkar! Helt klart godaste jag någonsin ätit! Tänk att det kan bli sån stor skillnad på att finriva potatisen istället för att grovriva. Jag har gjort fel i alla år! Och se till att göra dem riktigt tunna så blir de frasiga och fina!
4 portioner
1 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
800 g fast potatis, skalad
Salt
Vitpeppar, nymalen
Smör och olja, till pannan
Rimmat fläsk, knaperstekt
Rårörda lingon
Rör ihop ägg, vetemjöl och mjölk. Riv potatisen på den fina sidan av järnet. Blanda potatisen i smeten, smaka av med salt och peppar. Hetta upp smör/olja i en panna. Klicka ut några matskedar av smeten i pannan och bred ut den. Stek 2 minuter och vänd sen. Raggmunkarna ska vara gyllenbruna. Är dem direkt eller lägg över dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och värm raggmunkarna i ugn på 200 grader i några minuter. Servera med det nystekta fläsket och rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar