Sidor

tisdag 31 maj 2022

Inkokt lax med dillmajonnäs

Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Supergott med dillmajonnäsen till! Förhöjde verkligen hela rätten. Helt klart bästa receptet jag har gjort på inkokt lax! 



1/2 dl vinäger

1/2 dl socker

5 dl vatten

1 morot, skalad och i bitar

1 gul lök, klyftad

2 stjälkselleri, i bitar

1 lagerblad

5 korn vitpeppar 

1 1/2 msk salt

1 kg laxfilé, i bitar

200 g sockerärter, kokta

Dillmajonnäs

Kokt potatis

Lägg alla ingredienser utom laxen i en kastrull och koka upp. Sjud i 5 minuter. Lägg i laxbitarna och lägg på lock. Ta bort från värmen. Låt laxen svalna  i lagen och ställ sen i kylen. Servera med nykokt potatis, sockerärter och dillmajonnäs. 

Dillmajonnäs

2 äggulor

1/2 msk dijonsenap

1 msk saft av citron 

3 dl rapsolja

Salt 

Peppar

1-2 dl dill, finhackad

Vispa äggula, senap och citron luftigt. Vispa i oljan lite i taget. Majonnäs ska vara tjock. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt dill. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar