Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 10 januari 2022

Styrmansbiff från bourgogne

Ett recept från en Allt om mat tidning. Bjöd på denna goda rätten i lördags, men hade fullt upp så jag glömde ta en bild. Ni får hålla till godo med bilden från tidningen tyvärr. Men jag lovar att det var gott!



4 portioner

4 biffar av rostbiff eller utskuren biff (ca 600 g)

2-3 krm nymald vitpeppar

1 1/2  tsk timjan

1 1/2 tsk salt

2 msk smör till stekning

2 gula lökar

8-10 medelstora potatisar

10-12 stora färska champinjoner 

4-6 skivor rimmat fläsk

35 cl rött vin

2 msk konc kalvfond

2 dl vatten

1 msk soja

1 msk smör + 1 1/2 msk vetemjöl

Grovt hackad persilja

Krydda biffarna och bryn dem hastigt på hög värme i smöret. Skala och skär löken i klyftor, potatisen och champinjonerna ca 1 cm tjocka skivor, samt fläsket i grova strimlor. Bryn fläsket och löken så att de får färg. Varva allt i en gryta, börja och sluta med skivad potatis. Fyll på med vin, kalvfond, vatten och soja. Koka upp och låt allt bräsera under lock 30-35 minuter. Sila av rödvinsbuljongen i en kastrull och koka upp, blanda 1 msk smör och 1 msk mjöl till redningsmassa och klicka i under vispning. Koka såsen 5 minuter och smaka av den med salt. Slå tillbaka rödvinssåsen i grytan och garnera med grovhackad persilja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar