Ett recept från en Allt om mat tidning. Bjöd på denna goda rätten i lördags, men hade fullt upp så jag glömde ta en bild. Ni får hålla till godo med bilden från tidningen tyvärr. Men jag lovar att det var gott!
4 portioner
4 biffar av rostbiff eller utskuren biff (ca 600 g)
2-3 krm nymald vitpeppar
1 1/2 tsk timjan
1 1/2 tsk salt
2 msk smör till stekning
2 gula lökar
8-10 medelstora potatisar
10-12 stora färska champinjoner
4-6 skivor rimmat fläsk
35 cl rött vin
2 msk konc kalvfond
2 dl vatten
1 msk soja
1 msk smör + 1 1/2 msk vetemjöl
Grovt hackad persilja
Krydda biffarna och bryn dem hastigt på hög värme i smöret. Skala och skär löken i klyftor, potatisen och champinjonerna ca 1 cm tjocka skivor, samt fläsket i grova strimlor. Bryn fläsket och löken så att de får färg. Varva allt i en gryta, börja och sluta med skivad potatis. Fyll på med vin, kalvfond, vatten och soja. Koka upp och låt allt bräsera under lock 30-35 minuter. Sila av rödvinsbuljongen i en kastrull och koka upp, blanda 1 msk smör och 1 msk mjöl till redningsmassa och klicka i under vispning. Koka såsen 5 minuter och smaka av den med salt. Slå tillbaka rödvinssåsen i grytan och garnera med grovhackad persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar