Ett recept från en Allt om mat tidning. Det stod i artikeln som var bredvid receptet att denna soppan serveras på resturangen Casa Botin i Madrid. Det är tydligen världens äldsta fortfarande fungerande restaurang. Hur som helst så såg den väldigt god ut på bilden. Den påminner om fransk löksoppa som jag brukar gilla. Den var supergod, till och med godare än fransk löksoppa!
4 portioner
4 skivor lantbröd utan kanter, ca 80 g
100 g kokt skinka
3 vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
1 tsk paprikapulver
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
4 ägg
Salt, peppar
Sätt ugnen på 200 grader och sätt samtidigt in 4 portionsformar eller ugnssäkra soppskålar, så att de värms upp. Tärna bröd, skinka i cm stora bitar. Hacka vitlöken grovt. Värm hälften av olivoljan i en stekpanna och bryn brödtärningarna så att de blir gyllenbruna. Ta upp dem. Fräs skinka och vitlök i resten av oljan i en stor kastrull. Blanda ner brödtärningarna, paprikapulver, vatten och buljongtärningarna. Låt soppan koka upp. Smaka ev av med salt och peppar. Ta ut formarna ur ugnen och fördela soppan i dem. Knäck ett ägg varje soppskål och ställ in dem i ugnen ca 10 min eller tills äggen börjat stelna. Servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar