Ett recept från en Allt om mat tidning. Supergod sill! Helt klart en ny favorit! Rekommenderar verkligen denna!
1 minuterssill - förpackning á 420 g
2 msk svensk senap
1 tsk dijonsenap - grov
1 msk rödvinsvinäger
0,5 msk strösocker
1 msk honung
1,5 krm salt
1 dl rapsolja
1 msk svart senapsfrö
0,5 msk spiskummin - hel
1 vitlöksklyfta - liten, finhackad
Ta upp sillfiléerna och skär dem i bitar.
Blanda samman senap, vinäger, socker, honung och salt. Droppa i oljan under kraftig vispning. Rosta senapsfrön och spiskummin i en torr het stekpanna.
Stöt fröna i mortel och rör ner dem och vitlöken i såsen. Späd ev såsen med lite vatten. Låt sillen stå över natten att mogna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar