Sidor

måndag 10 januari 2022

Styrmansbiff från bourgogne

Ett recept från en Allt om mat tidning. Bjöd på denna goda rätten i lördags, men hade fullt upp så jag glömde ta en bild. Ni får hålla till godo med bilden från tidningen tyvärr. Men jag lovar att det var gott!



4 portioner

4 biffar av rostbiff eller utskuren biff (ca 600 g)

2-3 krm nymald vitpeppar

1 1/2  tsk timjan

1 1/2 tsk salt

2 msk smör till stekning

2 gula lökar

8-10 medelstora potatisar

10-12 stora färska champinjoner 

4-6 skivor rimmat fläsk

35 cl rött vin

2 msk konc kalvfond

2 dl vatten

1 msk soja

1 msk smör + 1 1/2 msk vetemjöl

Grovt hackad persilja

Krydda biffarna och bryn dem hastigt på hög värme i smöret. Skala och skär löken i klyftor, potatisen och champinjonerna ca 1 cm tjocka skivor, samt fläsket i grova strimlor. Bryn fläsket och löken så att de får färg. Varva allt i en gryta, börja och sluta med skivad potatis. Fyll på med vin, kalvfond, vatten och soja. Koka upp och låt allt bräsera under lock 30-35 minuter. Sila av rödvinsbuljongen i en kastrull och koka upp, blanda 1 msk smör och 1 msk mjöl till redningsmassa och klicka i under vispning. Koka såsen 5 minuter och smaka av den med salt. Slå tillbaka rödvinssåsen i grytan och garnera med grovhackad persilja. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar