Sidor

onsdag 4 maj 2022

Stekt rödspätta med kapris och rödbetor

Ett recept från boken Husman av Johan Åkerberg. Lätt att göra och supergott! Annars när jag brukar steka rödspätta så dubbelpanerar jag med mjöl, ägg och ströbröd men att panera i bara mjöl var också gott!



4 portioner

4 flådda rödspättor, ca 200 g st

2 dl vetemjöl

Salt

Peppar

Smör och olja, till pannan

4 msk inlagda rödbetor, tärnade

4 msk kapris

100 g smör, brynt

Kokt potatis

Citronklyftor

Dillkvistar

Börja med att hälla mjölet i en djup tallrik, blanda i salt och peppar och smaka av. Hetta upp smör och olja i en panna. Vänd spättorna i mjöl och stek dem på medelhög värme 3-4 minuter per sida. Lägg upp fisken på tallrik och strö över rödbetor och kapris. Avsluta med att hälla på det varma brynta smöret och servera med potatis, citron och dill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar