Ett recept från boken Maten är min medicin av Janesh Vaidya. En väldigt god soppa, som dessutom är vegansk!
4 portioner
7 medelstora morötter
2 medelstora sötpotatisar
2 scharlottenlökar
2 cm röd chili
4 msk riven färsk ingefära
2 msk smör
3 tsk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
1 1/2 liter vatten
4 tsk örtsalt
3 dl kokosmjölk
3 tsk torkad timjan
Salt
Svartpeppar
1 msk hackad färsk persilja till garnering
Skala morötter och sötpotatis och skär i bitar. Hacka lök och chili, riv ingefäran. Fräs morötter, potatis, lök, chili och ingefära i olja i en gryta tillsammans med gurkmeja och peppar. Häll på vattnet och koka i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Krydda med örtsaltet. Häll av spadet ner i en bunke och ställ åt sidan. Mixa grönsakerna och häll tillbaka dem i grytan. Späd med det sparade spadet och kokosmjölk till önskad konsistens. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar