Sidor

tisdag 19 januari 2021

Morotssoppa med ingefära

Ett recept från boken Maten är min medicin av Janesh Vaidya. En väldigt god soppa, som dessutom är vegansk! 



4 portioner

7 medelstora morötter 

2 medelstora sötpotatisar

2 scharlottenlökar 

2 cm röd chili

4 msk riven färsk ingefära

2 msk smör

3 tsk gurkmeja

1 tsk svartpeppar 

1 1/2 liter vatten

4 tsk örtsalt

3 dl kokosmjölk

3 tsk torkad timjan

Salt

Svartpeppar 

1 msk hackad färsk persilja till garnering


Skala morötter och sötpotatis och skär i bitar. Hacka lök och chili, riv ingefäran. Fräs morötter, potatis, lök, chili och ingefära i olja i en gryta tillsammans med gurkmeja och peppar. Häll på vattnet och koka i cirka 20 minuter tills grönsakerna är mjuka. Krydda med örtsaltet. Häll av spadet ner i en bunke och ställ åt sidan. Mixa grönsakerna och häll tillbaka dem i grytan. Späd med det sparade spadet och kokosmjölk till önskad konsistens. Tillsätt timjan och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar