Ett recept från Linas matkasse! Gott!
Svampsås:
1 frp champinjoner
olivolja
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 tsk kinesisk soja
1 tärning kycklingbuljong
salt
svartpeppar
Fläskmedaljonger:
600 g fläskytterfilé
1/2 tsk salt
svartpeppar
olivolja
Till servering:
3 1/2 dl basmatiris
1/2 frp kruspersilja
1 Ask cocktailtomater
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Svampsås: Skiva champinjoner. Hetta upp lite olivolja och stek svampen 2-3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, vispgrädde, kinesisk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud 4-5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Fläskmedaljonger: Skiva fläskytterfilé i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek köttet 3-4 min per sida, till det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Grovhacka kruspersilja. Servera nystekta fläskmedaljonger med svampsås, cocktailtomater och basmatiris. Toppa med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar