Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 11 januari 2021

Raggmunkar med pepparrotsröra och rökt lax

Ett recept från min nya bok Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Fick den i julklapp av min pappa och hans fru. Gjorde detta receptet på nyårsafton som förrätt, så halverade receptet. Men det går lika bra att äta som huvudrätt. Väldigt gott var det!

Det var slut på regnbågslaxrom i affären så tog stenbitsrom istället, men det var också gott! 



4 portioner

2 dl vetemjöl

4 dl mjölk

2 ägg

1/2 tsk salt

700 g potatis

Smör eller rapsolja att steka i

Pepparrotsröra:

2 dl lätt creme fraiche

2 msk pepparrot på tub

1 finhackad salladslök

Salt och peppar

Servering:

Kallrökt lax

Regnbågslaxrom 

Garnering: 

Riven pepparrot

Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Tillsätt potatisen till äggsmeten. Stek raggmunkar av smeten, stek på båda sidor. 

Blanda lätt creme fraiche, pepparrot, salladslök, salt och peppar till en röra. Servera raggmunkarna med pepparrotsröra, kallrökt lax och regnbågslaxrom. Strl över riven pepparrot.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar