Ett recept från min nya bok Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Fick den i julklapp av min pappa och hans fru. Gjorde detta receptet på nyårsafton som förrätt, så halverade receptet. Men det går lika bra att äta som huvudrätt. Väldigt gott var det!
Det var slut på regnbågslaxrom i affären så tog stenbitsrom istället, men det var också gott!
4 portioner
2 dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 tsk salt
700 g potatis
Smör eller rapsolja att steka i
Pepparrotsröra:
2 dl lätt creme fraiche
2 msk pepparrot på tub
1 finhackad salladslök
Salt och peppar
Servering:
Kallrökt lax
Regnbågslaxrom
Garnering:
Riven pepparrot
Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt och vispa till en slät smet. Skala potatisen och riv den grovt på ett rivjärn. Tillsätt potatisen till äggsmeten. Stek raggmunkar av smeten, stek på båda sidor.
Blanda lätt creme fraiche, pepparrot, salladslök, salt och peppar till en röra. Servera raggmunkarna med pepparrotsröra, kallrökt lax och regnbågslaxrom. Strl över riven pepparrot.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar