Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. En väldigt god paj! Rekommenderas!
Ca 4 portioner
4 mjuka päron, gärna Anjou eller annan lite syrlig sort
Skal och pressad saft från 1/2 ekologisk apelsin
Pressad saft från 1/2 citron
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
2 dl strösocker
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ut och skiva päronen mycket tunt. Lägg dem i en skål och blanda med apelsinskal och saft från apelsin och citron. Ställ åt sidan så länge. Smält smöret i en ugnssäker stekpanna, cirka 25 cm i diameter, med höga kanter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. Vänd ner päronklyftorna och blanda försiktigt. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 25 minuter eller tills pajen har fått en fin gyllene färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar