Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Superlätt att göra och väldigt gott!
4 portioner
500-600 g vit fisk t ex torsk, kolja eller sej
1 liter vatten
3 1/2 msk salt
Äggsås:
2 msk smör eller rapsolja
2 msk vetemjöl
3-4 dl mjölk
2 kokta kalla ägg
1 dl finhackad bladpersilja
Salt och peppar
Stekt grönkål med chili:
200 g färsk grönkål
Olivolja att steka i
1 liten röd chilifrukt
Salt
Servering:
Kokt pressad potatis
Garnering:
Finhackad bladpersilja
Börja med äggsåsen. Smält smör eller värm rapsolja i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör så att det smälter i smöret. Rör ner mjölken och låt såsen koka under omrörning i 5 minuter. Skala och hacka äggen. Tillsätt ägg, bladpersilja, salt och peppar. Koka upp vatten och salt till fisken. Lägg i fisken med hjälp av en hålslev. Sjud fisken i ca 5 minuter. Stek grönkålen i olivolja, stek lite åt gången. Dela chilifrukten på längden och skär bort kärnhuset. Skär fruktköttet i riktigt små bitar och låt det steka med grönkålen. Smaka av med salt. Servera fisken med äggsås, stekt grönkål och pressad potatis. Garnera med finhackad bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar