Ca 50 st
3 dl äppelmos
Saften från 1 citron
1 kanelstång
5 dl strösocker
4 msk flytande fruktpektin
Ca 2-3 dl extra strösocker till garnering
Du behöver en liten långpanna ca 20x30 cm
Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt koka i 10 minuter, rör om då och då så allt socker löser sig. Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
Lägg ut bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar. Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 cm stora. Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar