Superenkelt och supergott!
Ca 50-60 st.2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad
Smaksättare:
10 droppar pepparmyntsolja
1 dl fin hallonmarmelad
1 dl hackade, rostade hasselnötter
2 msk expressokaffe
Rivet skal från 1 apelsin
50 g nougat
50 g riven mandelmassa
1/2 dl hackade polkagrisar
Du behöver:
Små formar av aluminium
Ställ formarna tätt på en bricka. Värm grädden i en liten kastrull tills den börjar bubbla. Ställ av den från värmen. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör om tills chokladen helt har smält. Smaksätt tryffeln med något du gillar bland de föreslagna smaksättarna (jag tog 10 droppar pepparmyntsolja). Häll upp tryffeln i formarna. Garnera gärna med nötter eller vackert strössel. Låt tryffeln stelna helt, förvara den i burk med lock i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar