Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Goda! Men kändes onödigt men pinjenötter, hade lika gärna kunnat använda vanlig mandel.
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 msk smör
Skalet från 1 apelsin
1 dl pistagenötter eller pinjenötter
Knäckformar
Placera knäckformar på en bricka. Häll grädde, sirap och socker i en kastrull. Sätt på medelvärme och låt det koka upp. Rör om hela tiden med en träsked. Skänk värmen lite så knäcken bubblar lite stillsamt. Koka tills smeten är 120 grader. Gör kulprov, när du tycker att knäcksmeten är lagom, lyft kastrullen från värmen. Tillsätt en matsked smör och rör om. Blanda i skalet från en apelsin och de hackade nötterna. Häll upp i formarna. Lägg dem i en burk när de är helt kalla och förvara dem i kylskåpet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar