Sidor

torsdag 28 november 2013

Äppelkonfekt

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Gillar man marmelad godis, då gillar man dom här! Enkelt att göra, men ser proffsiga ut när dom är klara.

Ca 50 st
3 dl äppelmos
Saften från 1 citron
1 kanelstång
5 dl strösocker 
4 msk flytande fruktpektin
Ca 2-3 dl extra strösocker till garnering

Du behöver en liten långpanna ca 20x30 cm

Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt koka i 10 minuter, rör om då och då så allt socker löser sig. Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter. 
Lägg ut bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar. Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 cm stora. Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar