Ett recept ur Vinterns söta av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Goda! Påminner om bondkakor, men med kardemumma smak!
Ca 24 kakor
200 g kylskåpskallt smör
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
Strösocker
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa smör, vetemjöl, socker, kardemumma och salt i en matberedare till en smulig deg. Vira in i plastfolie och låt ligga i kylskåpet i minst 30 minuter. Ta upp degen på ett mjölat bakbord, dela den i två bitar och kavla ut dem tunt till rundlar, ca 12 cm i diameter. Skär eller sporra rundlarna i tårtbitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper ( jag gjorde runda kakor istället ). Pricka bitarna med en gaffel och nyp till den rundade kanten. Strö på lite strösocker. Grädda kakorna i 12-15 minuter. Låt kakorna svalna något på plåten. Lägg sedan över dem på ett galler för att svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar