Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och gott!
4 portioner
Laxfilé:
500 g laxfilé
Olivolja
1 tsk salt
1 bakplåtspapper
Citronsås:
1 citron
2 dl matyoghurt
Salt
Svartpeppar
Tillbehör:
900 g potatis
250 g morötter
1 frp cocktailtomater
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Laxfilé: Lägg laxfilé i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla på lite olivolja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, eller tills fisken är klar.
Citronsås: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda citronskal med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Dela den använda citronen i klyftor.
Skala och grovriv morötter. Lägg cocktailtomater i en skål.
Servera ugnsbakad lax med citronsås, nykokt potatis och grönsaker.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Laxfilé: Lägg laxfilé i en ugnsform med bakplåtspapper. Ringla på lite olivolja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, eller tills fisken är klar.
Citronsås: Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda citronskal med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Dela den använda citronen i klyftor.
Skala och grovriv morötter. Lägg cocktailtomater i en skål.
Servera ugnsbakad lax med citronsås, nykokt potatis och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar